Sunt mămici sau viitoare mâmici care m-au întrebat, cumva contrariate, de ce nu am născut în București, că na, e capitala țării și-s clinici destule. Fetelor, chiar aș fi vrut! Am ratat și un ajutor de vreo 500€ pentru alegerea făcută.

În primul rând, în București, nu ai unde să naști în apă. Poate asta pare un moft, dar nu e. Nașterea naturală în apă nu este mai scumpă decât nașterea de la Medicover sau Regina Maria, de exemplu. Am optat pentru ea întrucât am vrut ca mediul în care urma să vină bebe să fie unul asemănător cu cel din uter și pentru ca eu să resimt mai ușor durerile nașterii.

Mi-am asumat un drum de 3 ore în miezul iernii pentru că mi s-au acceptat niște așa-zise “pretenții” imediat după și înainte de expulzia bebelușului (am să le enumăr într-o postare viitoare) și, evident, pentru că am avut acces la un bazin cu apă.

Nu e nicio sectă, nici vreo minune a lumii și nici vreun doctor zeu în această maternitate. Am născut propriu-zis doar cu o moașă faină care, da, mi-a plăcut, în primul rând, ca om.

În următoarele articole, în timp ce fiica îmi doarme pe burtă, am să vă spun exact ce am cerut în planul nașterii și de ce e el important pentru a avea o experiență blândă și pentru a elimina fricile exagerate induse de societate.

Îți mulțumesc că m-ai citit!
Te rog, dă și tu mai departe dacă simți și vrei să ajuți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *