Rotate device

Please rotate your device

Mofturi la naștere sau simplu respect?

O fătucă dragă mie a născut de curând în spitalul județean Alexandria. Ce-mi aud urechile de acolo … ce reguli, ce personal… Pe scurt, n-ai voie nici pe coridor, cum să mai îndrăznești să ceri să însoțești viitoarea mămică în sala de naștere?! De ce!? Pentru că… bacterii, pentru că… igienă, dar muștele și țânțarii se plimbă nestingheriți.

Las frustrările de la Teleorman și vă spun ce să căutați, concret, în maternitățile în care mergeți să nașteți.

După luni de căutări am găsit un loc care mi-a acceptat câteva nevoi de bază privind o naștere naturală normală, deci se poate, în ciuda tiparelor mai sus prezentate.

Înșir aici o parte din dorințele unei femei încrezătoare în mintea și trupul ei:

  • soț/iubit/mamă prezent/ă în sala de naștere;
  • fără medicamente de accelerare travaliu;
  • fără rupt de membrane;
  • contact piele pe piele cu bebe;
  • cordon ombilical tăiat cu întârziere;
  • fără spălare vernix;
  • rezervă proprie în care, imediat după naștere, mama, tatăl și nou născutul să fie lăsați împreună, sub supravegherea periodică din partea cadrelor medicale

Știu că multe graviduțe, ca și mine în prima parte a sarcinii, încă nu știu ce-i un plan al nașterii sau că există unul, ce-i vernixul sau ce înseamnă un travaliu, de aceea am decis, pentru că dețin ceva informații în acest sens, nu foarte ușor accesibile, să dau share mai departe.

Ai postări cu detalierea fiecărui „moft” menționat mai sus, cu explicația de ce e el important pentru a avea o naștere așa cum a fost ea lăsată de natură.

P.S.: așa ar trebui să arate mai toate femeile imediat după naștere. Cu bebe aproape, nu cu gândul la el cum stâ și plânge într-o cutie de plastic, strâns înfășat…

Îți mulțumesc că m-ai citit!
Te rog, dă și tu mai departe dacă simți și vrei să ajuți!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publică comentariul