Rotate device

Please rotate your device

De ce cu însoțitor de zbor?

Am să încep cu primul “moft” pe care să îl manifești la naștere, “moft” deja amintit într-unul din articolele de mai jos. Ai nevoie de un om lăngă tine, om pe care să te bazezi într-un moment în care, tu, femeie, ești pentru scurt timp lipsită de suport. După acest unic moment vei fi, pentru toată viața ta, pilon central al unei noi ființe, de aceea trebuie să ieși cât mai puțin șifonată din asta!

Indiferent de cum alegi să aduci pe lume un copilaș, natural sau cezariană, acest proces este atât de complex și oricât de bine decurg lucrurile vor fi câteva etape în care tu vei exista doar fizic. Fie că te vei afla sub anestezie, în cazul unei cezariene, fie sub transa specifică nașterii naturale, sunt proceduri medicale complexe care, dacă nu ești însoțită, se vor decide strict de personalul medical care, de cele mai multe ori, lasă de dorit. Eu cred că e un motiv destul de important să nu pui toate deciziile în mâna unor străini, toți parte a unei singure instituții, de stat sau privată.

Mai exact, ai nevoie de o un om langă tine care te susține, te iubește și poate decide în locul tău. Ideal ar fi să fie tatăl copilului pentru că, în mod normal, atât tu cât și ființă ce urmează să vină pe lume aveți deja parte comună, energetic și celular. O altă variantă este mama ta. Asta doar dacă aveți o relație apropiată și este un om pozitiv și puternic, în general. Dacă mama ta sau tatăl copilului tău sunt panicoși, nu pot sau nu vor să ia parte la eveniment, te rog, sună o dula. Sun-o din timp și fiți prietene. Spune-i temerile, dacă ai, spune-i dorințele, spune-i planul nașterii tale.

Țin să subliniez că eu nu contesc aici calitatea anumitor specialiști care, la rândul lor, de exemplu, pot avea 2, chiar 3 alternative pentru continuarea unei proceduri medicale, la un moment dat. Dacă de fiecare dată medicul ia decizia împreună cu un membru al familie sau o dula, cu siguranța, va fi una echilibrată și sustinută, atât din punct de vedere emoțional, cât și privind strict procedura medicală.

Închei prin a te sfătui, încă o dată, ca oriunde și oricum vei călători, să-ti iei însoțitorul de zbor cu tine și să-ți ceri dreptul de a ajunge la destinație în echipaj complet!

Îți mulțumesc că m-ai citit!
Te rog, dă și tu mai departe dacă simți și vrei să ajuți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publică comentariul