Poate îți vine greu să accepți că nou născutul tău a fost peștișorul care, câteva luni bune, a trăit într-un soi de apă. De acolo el vine echipat cu o hainuță numită vernix.

Mai exact, vernixul este „mâzga” de pe pielea lui bebe care îi face pe unii să „bleah”. Ce nu stiu cei care se oripilează e că acolo-i crema Lancôme a lui bebe. Și ce mai cremă! Atât de rară că n-o poți cumpăra de niciunde.

Hainuța cea albicioasă de pe nou născut este așa inteligentă că se adaptează ambelor medii de viață. E ca o camașă cu două fețe: una pentru „în lichid” și una pentru „fără lichid”. Cam cât de fain?!

Să vă spun cam cât de fain aruncăm sub jetul de apă crema minune care HIDRATEAZĂ, PROTEJEAZĂ DE BACTERII și REGLEAZĂ TEMPERATURA copilașilor? Mai bine nu…

Vă spun doar că este suficientă tamponarea pielii nou născutului în primele ore de viață extrauterină.

Cert este că, spalată sau nu, pielea acestor mici creaturi nu se curață pe loc orcât ne-am dori noi copii născuți ca-n filme.

D-asta, acestor ființe nevinovate nu le trebuie băi cu geluri toxice la naștere.
Le trebuie timp, răbdare, afecțiune și cât mai multe conexiuni cu mediul lor anterior de viață. Asta pentru a le face frumoasă nu doar pielea ci și ce-i pe sub ea!

Îți mulțumesc că m-ai citit!
Te rog, dă și tu mai departe dacă simți și vrei să ajuți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *