Rotate device

Please rotate your device

De ce să uităm de cordon măcar un pic?

Procedura piele pe piele despre care am scris în articolul trecut e mână în mână cu tăierea întârziată a cordonului ombilical. Ambele sunt, pe cât de utile, pe atât de des uitate a fi puse în practică.

Când bebe ajunge pe pieptul mamei, este momentul ideal în care el să își încheie singur socotelile cu sursa de hrană din mediul de viață anterior. Asta înseamnă, de fapt, marea clampare întârziată a cordonului ombilical, o altă denumire de mai, mai să rămâi fără plombe.

Decât să promovăm recoltarea celulelor stem contra unor sume fabuloase, ar fi mai simplu să le dăm mamei și fătului un moment de răgaz măcar de 5 minute. Ar fi mai simplu să îi lăsăm să se îmbrățișeze și liniștească, timp în care, nou nascutul să își ia tot fierul și sângele rămas în placentă. Acolo sunt cele mai bune celule din lume: celulele lui, din sursa lui, din mama lui, pe mama lui.

E așa simplu și natural, dar nu e timp, nu e chef și nici deschidere pentru că se vor doar încasări din vitamine, suplimente, celule stem sau orice-i artifical. Contra-cost, repede și fără nici-o logică.

De aceea, cât te bucuri de burtică, te rog, informează-te ca să poți merge la maternitate pregatită și încrezătoare să stii să ceri ceea ce tu și bebe meritați: sănătate și respect!

Îți mulțumesc că m-ai citit!
Te rog, dă și tu mai departe dacă simți și vrei să ajuți!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publică comentariul