Rotate device

Please rotate your device

Alăptează că vrei, nu că trebuie!

N-am de gând să îți înșir aici cât este de bun laptele matern și ce eroine sunt cele care alăptează…
Da, e bun, la rându-mi sunt fericită că fiica mea beneficiază de toată șmecheria asta, dar eu am făcut-o, întâi de toate, din comoditate pentru mine.

Ajunse mame, trecem cumva pe lozinca „totul pentru copil”, eu mă pun pe pauză o vreme, dar iată-mă, excepția de la regulă, aici, în spatele tastaturii.

Pur și simplu, nu am avut chef de sterilizat sticluțe în miez de noapte, de fiert apă și mai știu eu ce proceduri, când natura mi-a lăsat doi sâni, puși chiar în moțu’ pieptului, să-i văd, special pentru asta.

ACUM…

Alăptez, că-i simplu și ușor.

LA ÎNCEPUT…

N-a fost simplu și ușor.
A fost chiar complicat, dar tot ce trebuie să faci e să cauți un consilier în alăptare sau să citești singură, cât de mult poți, despre asta, în cazul în care nu îți permiți unul. Atenție însă, unde și ce citești!

Spun că ai nevoie de un om școlit pe subiectul în cauză ca să nu cedezi la idei ca: e prea mult lapte, ori prea puțin, ori prea slab, ori prea gras sau multe alte mituri care te bagă într-o ceață destul de mare să renunți și la mama lui de alăptat.

Statistic, aproape toate femeile au lapte suficient și bun pentru un nou născut, dar o mare parte din ele se lasă păcălite de personalul medical care recomandă laptele praf pentru că e mai simplu și bănos pentru instituția respectivă sau pentru că primesc tot felul de sfaturi din stânga și-n dreapta care nu au nicio legătură cu realitatea biologică a femeii.

E bine, am testat și recomand cu căldură, atașarea rapidă la sân a nou născutului imediat după naștere. Stimulează lactația și producerea colostrului, prima formă de hrană și protecție a puiului de om.

MAI TÂRZIU…

Am descoperit o mare problemă cu alăptatul…
Să te ferească Dumnezeu să nu alăptezi și să pici printre femei care o fac! Brusc, nu mai ești mamă! Ți-ai căzut cumva din drepturi.

Chit că o femeie a picat într-un mit și nu a reușit să o facă sau că, pur și simplu, nu a avut chef și a optat pentru biberonul cu formulă, acea femeie este o curajoasă. A ales așa încât să rămână fericită pentru copilul ei și nu frustrată pentru judecata celorlalți.

Deci, dragă mămică sau viitoare mămică, indiferent ce-i pui în gură pruncului tău, fii bună cu alte mame, cu sau fără lapte-n țâțe!

Îți mulțumesc că m-ai citit!
Te rog, dă și tu mai departe dacă simți și vrei să ajuți!

One thought on “Alăptează că vrei, nu că trebuie!

  1. […] Citeşte şi: Alăptează că vrei, nu că trebuie! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publică comentariul