Rotate device

Please rotate your device

Școala părintelui de azi

Până să mă apuc de scris despre ale bebicilor, mi-am pus tot soiul de întrebări. Sunt eu în măsură să influențez oamenii în bine? Am experiența necesară? Vor fi persoane receptive?

Am să răspund și-aici la ale rațiunii mele piedici inițiale. Tot ce scriu este dintr-o experiență minunată cu fiica mea pentru care sunt recunoascătoare peste poate și mereu dornică să aflu tot mai mult, din cât mai multe surse, pe orice subiect îmi pică în mână.

Am considerat că experiența și dedicarea pe acest subiect îmi dă dreptul să fiu cu degetele pe tastatură, lăsând la o parte orice curs.

Exact ca un antreprenor care are o afacere de succes.

Când un om reușește să pună teoria în practică și funcționează, înseamnă că merită să dea mai departe.
Dacă firma lui e în faliment, sfaturile sunt deșarte.

Nimic nu e altfel în a fi părinte. E doar un alt rol pentru care oamenii nu prea se pregătesc, însă în tot timpul ăsta ei aleargă după diplome pentru pus gene, șofat sau te miri ce specializare minune. Ciudat, nu?

Apoi mulți spun că știe mama, vecina sau că străbunica nu mergea la asemenea cursuri. Dar stai să îți spun o treabă: ele n-aveau parte de o societate ca cea de acum, de alimentația sau temerile din prezent și nici de toate firmele căpușa care vor să suga finanțe din orice.

Se năștea acasă și nu o dată, ci de trei, de cinci, de șapte ori. Totul se baza pe instinct. Acum instinctul e sub o pătură mare plină cu cezariene, celule stem, aparturi minune care de multe ori în loc să ajute traumatizează și mama și pruncii.

Și-apoi ne surprinde că ajunge femeia acasă din maternitate și nu știe de unde să o apuce. E bulversată, ia telefonul și sună. Și ce să vezi? Prinde pe mâna alteia la fel de „pregătită”. Nu cu vreun curs, ci cu multă panică la vremea ei.

Așa facem din anormal, normal.

Așa sperăm că într-o familie în alertă va apărea un pui de om păpușă.

Păpușa există, dar tu știi să coși păpuși?

Îți mulțumesc că m-ai citit!
Te rog, dă și tu mai departe dacă simți și vrei să ajuți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publică comentariul